222

O Ülkelerde Hız Sınırlayıcı Zorunlu Oluyor

Avrupa Birliği, trafikteki güvenliği artırmak için farklı önlemler almaya devam ediyor. Son olarak, sıfır araçlara hız sınırlayıcı zorunluluğu getirildi. Zorunluluk, bugünden (7 Temmuz) itibaren geçerli olacak.

Akıllı Hız Yardımı (ISA) özelliği neredeyse tüm sıfır araçlarda kullanılıyor. Güvenliği sağlamada son derece işlevsel olan ISA, kolay şekilde devre dışı bırakılması ile işlevselliğini kaybediyor.

Avrupa Birliği, yol güvenliğini artırmak için hız sınırlayıcıları zorunlu kılıyor. Bugünden itibaren satılacak sıfır araçlarda bu özelliğin olması gerekiyor.

Akıllı Hız Sınırlayıcılar Zorunlu Hale Geliyor

Akıllı hız sınırlayıcıları, belirlenen limit aşıldığında sürücülere uyarı veriyor. İşitsel, görsel ve dokunsal uyarılar ile sürücülerin yavaşlaması sağlanıyor. Böylece trafik güvenliği daha yüksek seviyelerde oluyor.

ISA teknolojisi, birçok sıfır araçta bulunan bir özellik. Ancak hız tutkunu sürücüler bu özelliği çoğu zaman aktif etmiyor. Bu yüzden ISA teknolojisi istenen sonucu vermiyor.

7 Temmuz itibariyle otomobillerde kapatılamayan ISA teknolojisi yer alacak. Yani bu özellik sürücüler için opsiyonel değil, zorunlu olacak. Ayrıca mevcut sistemdeki uyarılar da değiştirilecek.

Geçmişte geliştirilen teknoloji, hız sınırı aşıldığında görsel ve işitsel uyarılar veriyordu. Bu uyarılar ise sürücülerin dikkatini dağıtabiliyor. Bunların yerine tahrik gücünün otomatik olarak azaltılması, gaz pedalının geri ittirilmesi gibi yöntemlerin kullanılacağı öğrenildi.

7 Temmuz’da getirilen zorunluluklar Türkiye için de geçerli olacaktı. Ancak bu tarih ülkemizde 31 Ağustos’a ertelendi.

İçeriğimizi Oylayın!

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir