1 10

2023 Yılında Araç Satışı Lideri Değişmedi

2023 yılında elektrikli otomobiller başta olmak üzere birçok yenilik ve yeni teknolojiler geliştirilse de araç satışlarının lideri değişmedi. Toyota, 2023 yılında yapmış olduğu 11,2 milyon araçla bu alandaki liderliğini korudu.

Toyota tarafından 2023 yılına ilişkin veriler kısa süre önce açıklandı. Açıklanan verilere göre markanın araç satışında liderliği koruduğu görüldü. Açıklanan verilere göre Toyota toplamda 11,2 milyon araç satmayı başardı. Bir önceki yıla göre satışları %7,2 artarken, şimdiye kadarki satış rekoru da kırıldı.

Elektrikli Araçların Satışında %400’lük Artış Yaşandı

Tüm markalarda olduğu gibi Toyota’da da en önemli artış elektrikli araçlarda yaşandı. Bu durumun nedeni elektrikli araçların yeni ortaya çıkması ve bir önceki yılın satış rakamlarının düşük olmasıdır.

Toyota’nın hibrit modellerindeki satışlar yaklaşık %32’lik bir artışla 3,4 milyon seviyesine çıktı. Buna karşın elektrikli araç modellerindeki artış %400’den fazla oldu ve 104 bin 18 seviyesine ulaşarak 100 bin barajını aştı.

Bilindiği Toyota’nın uluslararası pazardaki en önemli rakibi Volkswagen’dir. Volkswagen, 2023 yılında toplam 9,2 milyon araç satarak, Toyota’dan yaklaşık 2 milyon daha az satış yaptı. 2 milyonluk büyük fark, markanın satış ve üretim stratejilerinin ne kadar doğru olduğunu net şekilde göstermektedir.

Toyota, bu başarıya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, önemli olanın yüksek satışlar olmadığını, kalite ve güvenliğin birinci öncelikleri olduğunu ifade etti.

İçeriğimizi Oylayın!

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir