1 1

1000 km Menzilli Elektrikli Otomobiller Geliyor

Çinli elektrikli otomobil üreticilerinden IM Motors, 1000 km’den yüksek menzile sahip katı hal bataryalı modelini tanıtacak. Tanıtılacak model, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılacak L6’nın farklı bir versiyonu olacak.

IM Motors, elektrikli otomobillerde devrim niteliğinde bir değişime imza atmak üzere. Bilindiği gibi elektrikli araçların en önemli sorunu, menzilleri. IM Motors, bu sorunu 900 Volt mimarisindeki katı hal batarya ile aşıyor. Bu batarya sayesinde araçlar, tek şarjla 1000 km’den fazla yol gidebilecek.

Sadece 3,5 yıllık bir geçmişe sahip olmasına karşın IM Motors tarafından sektöre getirilen yenilikler çok dikkat çekiyor. Lüks elektrikli araç segmentinde kendisinden sık sık bahsettiren firma, yakın dönemde çok daha fazla adından söz ettirecek gibi. Alibaba ve SAIC Motor tarafından kurulan firmanın, bu alandaki kilit oyunculardan biri olması bekleniyor.

130 kWh Kapasiteli Bataryaya Sahip Olacak

Yeni sunulacak ve 1000 km’den yüksek menzile sahip olacak modelin 130 kWh batarya ile geleceği öğrenildi. Bu batarya, uzun menzil sağlayacak ve belki de elektrikli otomobillerle ilgili birçok bilginin değişmesine neden olacak.

Sunulacak modelin dikkat çekici özelliği menzili olsa da buna ek olarak çapraz sürüş desteği gibi özellikleri de bulunacak. Arka tekerlekleri de dönecek olan otomobil, böylece geniş manevra kabiliyetine sahip olacak. Aracın 8 Nisan’da Pekin’deki fuarda tanıtılması bekleniyor.

İçeriğimizi Oylayın!

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir